Як приготувати запіканку з моркви

автор admin

Запіканка з моркви — досить цікава страва, яку варто спробувати приготувати. Зазвичай для неї використовують картоплю, цвітну капусту, кабачки. А от з морквою, як монокомпонентом — не готують. Обирайте для запіканки якісні, соковиті та солодкі на смак коренеплоди, щоб страва чудово вийшла приготованою.

Інгредієнти для запіканки

Вам знадобиться підготувати декілька інгредієнтів:

  • морква — 200 г;
  • білий хліб — 15 г;
  • молоко — 1 ст.;
  • куряче яйце — 1 шт.;
  • вершкове масло — 15 г;
  • панірувальні сухарі;
  • сіль.

Як приготувати

Моркву потрібно відварити в соленій воді, а потім натерти її на овочевій тертці соломкою. Тим часом зріжте з хліба тверді боки, якщо такі є, та залийте молоком. Коли розмочиться, подрібніть виделкою. Сюди ж додайте розтоплене вершкове масло чи сметану, яєчний жовток. Все ретельно розмішайте. В кінці додайте натерту моркву.

Яєчні білки потрібно збити у піну та обережно ввести в основну масу. Коли все готово, суміш викладають у форму. Зверху посипте запіканку сухарями та поставте випікатись у духовку. Час приготування складає 30 хвилин. Подають запіканку до столу із розтопленим вершковим маслом.


uapress-footer

Новинний портал uapress.kyiv.ua – інформаційний ресурс в Україні, з відвідуваністю понад 1 мільйон читачів на місяць, що висвітлює широкий спектр подій з політичного, економічного та соціального життя країни та світу, новини сфери туризму, ігрової індустрії, шоу-бізнесу, спорту, екології, науки та медицини.

НОВИНИ

КОНТАКТИ

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.