Рецепти 

Навіщо додавати у випічку горілку та інші спиртні напої: не всі про це знають

Деколи можна зустріти рецепти кондитерських виробів, у складі яких фігурує горілка та інші міцні спиртні напої.

У більшості випадків ми звикли чути про коньяк: часто його використовують для просочення коржів торта. Проте йдеться не лише про такий спосіб застосування.

У чому полягає роль горілки

  • Як виявилося, міцні спиртні напої (особливо горілка) мають чудовий вплив на структуру та якість тіста. Завдяки швидкому випаровуванню спирту при низьких температурах тісто насичується киснем, тому випічка стає більш пишною та смачною.
  • Тісто, в якому міститься горілка, піднімається швидше та краще.
  • Дріжджове тісто стає ще пишнішим та легким.
  • Випічка з додаванням спиртного довго не сохне і не черствіє, якщо додати в тісто трохи спирту.
  • Пироги та кекси краще пропікаються і виглядають рівно, апетитно.
  • Хрумка випічка, наприклад, хмиз, виходить ще хрусткішою.
  • Для солодкої випічки можна використовувати ром чи коньяк, а в інших випадках – горілку.

Як додавати горілку в тісто

У розрахунку на 1 кг тіста можна додавати від однієї чайної до столової ложки міцного алкогольного напою.

У дріжджове тісто горілку додають до опари, яка вже піднялася, разом з яйцями і маслом перед засипанням борошна.

У тісто без дріжджів горілку влити при замішуванні і дати настоятися.


Related posts